De la Rosa deia que tenia Pujol “supercollat” amb Grand Tibidabo

Fragments del sumari del cas Villarejo publicats per 'El País' revelen les maniobres de l'excomissari sobre el cas Pujol

Javier de la Rosa
Javier de la Rosa

El financer Javier de la Rosa va assegurar a l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo que tenia “supercollat amb aquest afer” l’expresident català Jordi Pujol, referint-se a Grand Tibidabo. La conversa, del 2012 i revelada ara per El País, va quedar reflectida en les transcripcions incorporades al sumari del cas Villarejo, juntament amb les maniobres de l’excomissari per aconseguir les denúncies que van originar l’esclat del cas Pujol.

El sumari del cas Villarejo revela detalls de com es va gestar el cas Pujol, amb l’excomissari fent veure que era un advocat en les seves trobades amb De la Rosa i amb Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Segons aquesta informació, De la Rosa s’havia trobat amb Villarejo el mateix dia que va denunciar Pujol per amenaces -que posteriorment, va negar declarant en seu judicial-.

En aquella trobada, segons les transcripcions revelades per El País, De la Rosa va mostrar-se “disposat a explicar-ho tot” i indica, específicament, “explico allò dels 1.480 milions que vaig donar-li de Grand Tibidabo”, referent al cas de desfalc pel qual el financer va ser condemnat a tres anys de presó. “I ell sap que jo el tinc supercollat amb aquest afer i no em té controlat”, va assenyalar De la Rosa sobre l’expresident Pujol.

Quan Victoria Álvarez va sol·licitar protecció abans de denunciar, després que transcendís la denúncia de De la Rosa contra Pujol, Villarejo comenta a l’advocat i soci seu Rafael Redondo que els Pujol Ferrusola “tenen sicaris”.

La Unitat d’Afers Interns de la Policia Nacional considera que De la Rosa i Álvarez van ser informadors emprats per Villarejo, i conclou que no van facilitar informació sota coacció o pressions de l’aleshores comissari per “tergiversar el relat”, sinó que van parlar amb ell espontàniament.

El jutge Manuel García-Castellón va descartar investigar les maniobres de Villarejo contra els Pujol. D’una banda, va considerar que una part formaven part de la seva feina policial i, d’una altra, que la justícia andorrana estava investigant les activitats que presentaven indicis de delicte, vinculades amb la denominada operació Catalunya contra l’independentisme, atribuïda a una policia patriòtica a les ordres del ministeri de l’Interior durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre.

(Visited 295 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari