2021 acaba amb la factura de la llum més cara de la història: 93 € mensuals de mitjana

Facua-Consumidors en Acció afirma que Pedro Sánchez ha incomplert la seva promesa que el rebut igualaria el del 2018

Llum

La factura elèctrica de l’usuari mitjà el 2021 amb la tarifa semirregulada PVPC ha estat la més cara de la història i s’ha situat en 1.116,04 euros, amb una mitjana de 93 euros mensuals, segons l’anàlisi de FACUA-Consumidors en Acció. A més, l’informe recull que desembre ha estat el mes més car des que es tenen dades.

Sobre la base d’aquestes dades publicades avui, l’associació afirma que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha incomplert la seva promesa que, a la fi de l’any, la factura anual igualaria la de 2018. L’anàlisi revela que el rebut del 2021 ha estat un 20,5% més car que el del 2018, amb una diferència de 190 euros.

Aquest any va ascendir a 926,16 euros, la qual cosa va suposar una mitjana de 77,18 euros mensuals. El model FACUA d’usuari mitjà, fruit de l’anàlisi de desenes de milers de factures d’habitatges habitats, és una família que consumeix 366 kWh mensuals i té 4,4 kW de potència contractada.

L’associació de consumidors explica que el 2021 s’ha establert un nou rècord en el preu de l’electricitat en superar en un 16,4% els registres del 2012. A més, desembre ha estat el més car de la història en arribar als 140,62 euros, 20 euros per sobre del d’octubre, que fins ara tenia el rècord.

FACUA critica en el seu comunicat que aquest Govern central també s’hagi plegat als interessos de l’oligopoli energètic i segueixi sense escometre noves mesures per a reduir les tarifes elèctriques. L’associació considera que s’han mostrat clarament insuficients les dutes a terme al juny -baixada de l’IVA- i setembre -baixada dels càrrecs regulats i l’impost especial sobre l’electricitat-.

A més, assegura que les retallades en els beneficis caiguts del cel de les elèctriques han estat finalment molt inferiors als milers de milions promesos per la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari