Mor el Nobel de Pau Desmond Tutu, símbol de la lluita contra l’apartheid

L'arquebisbe emèrit sud-africà ha traspassat a Ciutat del Cap als 90 anys

Desmond Tutu ha mort a Ciutat del Cap als 90 anys. L’arquebisbe emèrit sud-africà va rebre en 1984 el premi Nobel de Pau pel seu activisme contra el règim de segregació racista de l’apartheid al seu país natal.

El govern de Sud-àfrica ha confirmat en un comunicat la defunció de l’arquebisbe. El ministre de la presidència, Mondli Gungubele, ha difós el missatge del president del país, Cyril Ramaphosa, qui “expressa, en nom de tots els sud-africans, la seva profunda tristesa per la defunció avui, diumenge 26 de desembre de 2021, de l’arquebisbe emèrit Desmond Mpilo Tutu”.

Ramaphosa ha destacat que “la defunció de l’arquebisbe emèrit Desmond Tutu és un altre capítol de duel en el comiat de la nostra nació a una generació de sud-africans destacats que ens han llegat una Sud-àfrica alliberada”.

Desmond Tutu gaudia del reconeixement de blancs i negres pel seu incansable treball per a reconciliar a una nació dividida i aconseguir la justícia social i racial. Com a president de la Comissió de la Veritat i Reconciliació va encapçalar la “indignació universal pels estralls de l’apartheid i va demostrar de manera commovedora i profunda la profunditat del significat d’ubuntu, la reconciliació i el perdó”.

En 1990, va acompanyar Nelson Mandela en el seu primer discurs públic després de 27 anys empresonat i més tard va estar al seu costat quan Mandela es va convertir en el primer president negre de Sud-àfrica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.