Junqueras: “És contradictori que Junts reclamés el diàleg i ara no s’assegui amb el Govern espanyol”

El líder d'ERC adverteix que si la negociació amb Sánchez s'estanca serà "pel seu escàs compromís amb la democràcia"

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha enlletgit al seu soci en el Govern, Junts per Catalunya, la seva postura “contradictòria” entorn del diàleg amb el Govern d’Espanya. Junqueras entén que els de Puigdemont estan actuant de manera incoherent: “Aquells que han reclamat insistentment i durant molt de temps el sit and talk, ara que tenen oportunitat d’asseure’s i parlar, diguin que no volen asseure’s”, ha dit en una entrevista amb Europa Press.

Junqueras ha animat per això Junts a “resoldre la contradicció” de cara a la pròxima reunió entre el Govern i l’Executiu central el gener del 2022. De fet, ha assegurat que en el si del Gabinet de Pere Aragonès hi ha diversos representants postconvergents que “estan perfectament qualificats sens dubte per a asseure’s en aquesta taula”.

“Quants més siguem en la defensa de l’amnistia i l’autodeterminació, millor”, diu Junqueras. Aragonès, no obstant això, sempre ha defensat la legitimitat de les negociacions com a president de la Generalitat en representació del conjunt del Govern i de la societat catalana.

Junts va optar pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez; el vicepresident del partit i exconseller, Jordi Turull; i la líder de Junts en el Congrés, Miriam Nogueras, per a la seva representació en la taula, però Aragonès no va admetre aquests noms per no tractar-se, excepte Puigneró, de membres del seu Executiu.

La taula de diàleg es tornarà a reunir el gener del 2022 a Madrid. Junqueras assenyala que les posicions entre les dues parts estan encara molt allunyades: “Estem a anys llum, per això hi ha una taula de negociació”, ha dit. De fet, i malgrat els últims acords aconseguits en el Congrés, afirma que “els dos models polítics més oposats a Catalunya són el que representa el PSOE i el que representa ERC”.

Sobre la negociació, l’exvicepresident de la Generalitat no dubta a advertir que, si s’encalla, la responsabilitat serà del Govern de Pedro Sánchez i del seu “escàs compromís amb la democràcia i amb el dret a votar”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.