Giró: “Aviat hi haurà un referèndum d’independència pactat amb l’Estat”

El conseller d'Economia afirma que la "majoria del 52% gaudeix de plena salut"

El conseller d’Economia de la Generalitat, Jaume Giró, ha assegurat que Catalunya celebrarà un referèndum d’independència vinculant pactat amb l’Estat “abans del que el que la majoria creu”, encara que “més tard del que a ell li agradaria”. Giró ha afirmat que la votació es produirà “sense cap mena de dubte”, però sobre el quan ha assenyalat que “un dels errors de l’independentisme ha estat posar dates”.

En una entrevista amb la periodista Gemma Nierga al Cafè d’Idees de La 2 i de Ràdio 4, Jaume Giró s’ha mostrat convençut que “la majoria (independentista) del 52% gaudeix de plena salut” malgrat la negativa de la CUP a donar suport als pressupostos de la Generalitat. De fet, l’expresident de la Fundació “la Caixa” ha afirmat que el sobiranisme català que es respira al carrer és superior fins i tot al suport del qual gaudeix en el Parlament. Giró confia a arribar a acords amb els anticapitalistes en els projectes de futur de la Generalitat.

Jaume Giró ha defensat els acords aconseguits amb els comuns per a tirar endavant els comptes del Govern i amb el PSC per a renovar càrrecs de la CCMA, el Consell de Garanties i la Sindicatura de Comptes. El conseller ha reivindicat que “la política és arribar a acords amb qui pots, no sempre amb qui vols”.

Sobre el projecte pressupostari, Giró ha realçat uns comptes que no comporten un augment de la càrrega fiscal. També ha assegurat que, a mesura que l’economia catalana ho permeti, treballarà per a reduir l’impost de patrimoni. “Els països del nostre entorn no el tenen o el gravamen és inferior al de Catalunya; és un impost redundant”, ha dit.

El pressupost aprovat aquesta setmana en el Parlament no inclouen els fons covid, però Giró confia que l’Estat torni a aprovar-los perquè les Comunitats Autònomes puguin fer front a les despeses sanitàries extraordinàries que comporta la lluita contra la pandèmia.

Jaume Giró ha reconegut així mateix que van ser Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, líders de Junts, els qui el van animar a entrar en política. “Servir a Catalunya com a conseller d’Economia és l’honor més gran que m’ha passat en aquest moment de la meva vida”, ha indicat. Giró també ha reafirmat la seva decisió de no participar en actes als quals acudeixi el rei Felip VI com a resposta a la seva actuació “en els fets d’octubre de 2017”, en els quals, entén, va demostrar que “Catalunya no és Espanya”.

(Visited 182 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari