La destitució del major Trapero “no va d’afinitats, va de reptes”, diu ERC

La secretària general adjunta dels republicans, Marta Vilalta, defensa els canvis a la cúpula policial

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha explicat aquest dilluns que el seu partit respecta i comparteix la decisió del Govern de cessar el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Ho ha atribuït a qüestions de “relleu generacional” i ha mostrat el seu “agraïment” per la tasca feta.

ERC ha negat lectures de naturalesa més política en la substitució de Trapero. Vilalta, per exemple, ha esmerçat esforços en rebutjar que els canvis a la cúpula policial tinguin el seu origen en el viratge que intenta aplicar la seva formació a Interior -d’acord amb els compromisos adquirits amb la CUP- o en el comportament dels Mossos en els desnonaments.

La portaveu ha desvinculat també el relleu del major de les seves declaracions en els judicis del Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional, on va afirmar que tenia un pla per detenir el Govern de Carles Puigdemont si la tardor del 2017 hagués rebut aquesta ordre des de les instàncies judicial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides