La bona gent no se n’ha anat

Hi ha una cançó que m’agrada força de Jack Johnson, un músic hawaià, que es diu “On ha anat tota la bona gent?”. La meva resposta és que tota aquesta bona gent no se n’ha anat, que continua entre nosaltres i que fa una feina de nassos. Johnson es queixa a la seva cançó que va canviant de canal de televisió i no hi troba aquesta gent. No m’estranya. Malauradament, els que es preocupen per causes justes, humanitàries, surten poc a la televisió. Però existeixen. Hi són. Us els trobareu a un munt de portals d’Internet. Des de les grans organitzacions solidàries a les persones que s’aturen al carrer per parlar amb l’home o la dona que dorm a terra, a l’intempèrie del fred i la pluja. Els trobo també a la meva bústia de correu i a alguns xats de whatsapp. De tant en quan també en trobem alguns al televisor on els busca Johnson. En les campanyes periòdiques que organitzen alguns canals, com la marató anual de TV3. Per Nadal en trobem unes quantes, tot i que les trobem a faltar la resta de l’any.

Una d’aquestes plataformes que et demana que signis per causes que, a primer cop d’ull, semblen justes em va comunicar fa uns dies que ja n’havia firmat un miler. No cal que expliqui que firmar campanyes per Internet és molt còmode i que amb això no ens hauríem de donar per satisfets, clar.

Repasso la meva bústia de correu: El col·lectiu de la discapacitat intel·lectual assegura que està en una situació límit i exigeix al Govern que posi fi a les llistes d’espera que pateix, Arrels Fundació obre un local a la ciutadania perquè interactuï amb les persones sense sostre, el programa de Biblioteques sense fronteres organitza un passi del documental 50 graus sobre els efectes del canvi climàtic a Catalunya i una jornada sobre Justícia Ambiental, la Taula per Mèxic organitza una xerrada a la biblioteca de Trinitat Vella de Daliri Oropeza, periodista acollida en el programa Barcelona protegeix periodistes de Mèxic, Entitats Catalanes d’Acció Social impulsa actes per promoure la Renda Bàsica Universal, els impulsors de la Renda Garantida de Ciutadania reclamen que el govern hi dediqui més diners, una trentena d’associacions demanen que aquests pressupostos s’esforcin més en l’àmbit social, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat organitza una jornada internacional amb defensores dels Drets Humans de Colòmbia, Hondures i Mèxic, Càritas ens recorda que l’exclusió social es duplica a les llars amb menors, i…. Això només és un tast de tantes causes i tanta gent com es mou darrere seu. Potser no veiem aquest gent als shows de televisió però hi són i es mereixen el meu respecte i admiració.

Cap al final de la cançó, Jack Johnson ens pregunta “de quin costat esteu vosaltres?”. Ho tenim clar, no?

 

(Visited 97 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari