Quin ‘indepe’ pica la cresta d’Albano-Dante Fachín?

Albano-Dante Fachín, a TV3
Albano-Dante Fachín, a TV3

Josep Huguet (ERC), exconseller de Comerç, Turisme i Consum, i d’Innovació, Universitats i Empresa dels governs tripartit de la Generalitat. L’exdiputat dels comuns Albano-Dante Fachín, que destaca entre els seus antics companys de bancada per ser de la línia més sobiranista i processista, ha carregat contra Joan Puigcercós arran d’una entrevista concedida al diari ABC on l’exlíder d’ERC s’ha mostrat crític amb l’independentisme processista.

Per les seves respostes, Fachin ha considerat Puigcercós un aliat constitucionalista, ja que ha piulat que “És lícit que aquesta gent hagi canviat d’opinió i ara defensin el Règim del 78“, abans d’afegir que “han d’entendre que és lícit que els assenyalem com col·laboradors necessaris dels Borbons“.

Aquest tuit ha fet saltar Huguet: “Cada cop dient més ximpleries i excomunicant els més autocrítics i especialment els crítics amb la trajectòria convergent, ja fa temps que t’has alineat”.

En aquesta entrevista, Puigcercós assegura que “ni la CUP es creu que ho tornaran a fer”, que l’1-O va sortir malament perquè era “un fi en si mateix” mancat d’estratègia, que ERC és ara realista, que Junts fa comèdia quan s’exalta i que ni aquest partit es creu que si Laura Borràs fos ara presidenta de la Generalitat hi hauria grans canvis en el moviment independentista.

El seu diagnòstic sobre què ha fet malament l’independentisme és que “No entenem el paper dels empresaris a la creació de riquesa. Aquesta actitud també explica per què ens costa tenir grans empreses”.

Una de les respostes més destacades de l’entrevista, d’altra banda, és aquella on sosté que “Les manifestacions contra el Constitucional per les retallades de l’Estatut haurien d’haver estat contra Mas i Duran, que són les que s’ho van carregar i per interessos personals”.

(Visited 450 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari