Manifestació d’empleats de Nissan en defensa dels seus llocs de treball

Exigeixen més a les administracions per assolir la reindustrialització, mentre el govern espera una resposta de la xinesa GWM

Manifestació de treballadors de Nissan
Manifestació de treballadors de Nissan

Un miler de treballadors de Nissan s’han manifestat aquest dimecres davant del Consorci de la Zona Franca per pressionar les administracions perquè avancin en la reindustrialització que els asseguri els seus llocs de treball, després que la companyia d’origen japonès anunciés que deixarà la seva planta de Barcelona el 31 de desembre.

La mobilització té lloc després dels dubtes expressats pel gegant xinès Great Wall Motors (GWM), candidat a assumir la reindustrialització d’aquest centre de treball, que havia reclamat a les administracions més ajuts públics per enllestir l’operació.

Durant les darreres hores, les administracions han plantejat una millora de la seva oferta a GWM i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, havia apel·lat a la responsabilitat de Nissan per facilitar un futur als empleats.

Per la seva part, els sindicats han demanat que s’obrin immediatament negociacions amb candidats alternatius a assumir el lloc de Nissan, si les converses amb GWM no concreten una solució per als treballadors.

Una de les alternatives a GWM és dividir les instal·lacions que deixarà Nissan i dedicar-les a un hub de descarbonització i a altres empreses, entre les quals hi ha una dedicada a la logística i també Tess Defence, que fabrica tancs i pretendria destinar l’espai al manteniment de vehicles blindats, segons ha publicat La Vanguardia, però la Generalitat ha rebutjat donar suport a la instal·lació d’indústria militar.

La ministra Reyes Maroto ha enviat un missatge de “tranquil·litat” als treballadors, assegurant que s’està avançant “amb diferents propostes” i que les altres alternatives a Nissan són un fet, mentre espera una resposta a la darrera contraoferta presentada a GWM.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari