Els defensors del Delta de l’Ebre protesten per a demanar l’obertura dels embassaments i l’arribada de més sediments

Les entitats conservacionistes es van concentrar ahir enfront de la Subdelegació del Govern i avui ho faran al parc fluvial de Deltebre

Foto: @gepecedc

Desenes de persones preocupades pel futur del Delta de l’Ebre es manifesten aquest cap de setmana per a demanar que arribin més aigua i sediments retinguts en els embassaments. La primera acció de protesta es va realitzar el dissabte al matí enfront de la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona. La segona està convocada per a aquest diumenge al parc fluvial de Deltebre.

Durant la concentració del dissabte, els ecologistes van dipositar enfront de la Subdelegació del Govern els sediments, en forma de terra, que defensen que han d’arribar al Delta de l’Ebre per a garantir la preservació de l’ecosistema. En les seves pancartes es podia llegir “Sediments ja” i “Comportes en funcionament, seguretat i sediments”.

La concentració convocada per diumenge es durà a terme al parc fluvial de Deltebre, on els conservacionistes retornaran al riu els sediments retinguts en l’embassament de Riba-roja. Segons informa Diari Més Digital, les entitats defensores assenyalen que obrir aquest embassament seria un primer pas per a l’arribada de sediments, cosa que hauria d’anar acompanyada, defensen, de l’obertura de la resta dels 190 embassaments de la conca.

En la protesta del diumenge es continuarà exigint que el Pla Hidrològic de la conca del riu Ebre contempli les seves reivindicacions abans del tancament del termini d’al·legacions el pròxim 22 de desembre.

Les concentracions han estat convocades per les entitats Associació Sediments, Ecologistes en Acció, Gepec, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans, Ecologistes de Catalunya i la Plataforma de Defensa de l’Ebre.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari