JxCat i ERC pretenien ajornar la sessió de control de la CCMA de demà al Parlament

Hi ha de comparèixer el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, i s’hi tornarà a parlar del sou de Pilar Rahola a ‘FAQS’ i de la sanció a ‘Bricoheroes’

Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, en una sessió de con
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, en una sessió de control de la CCMA al Parlament

Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 i la presidenta de la CCMA, en una reunió de la comissió parlamentària de control d'aquest darrer organisme

JxCat i ERC han intentat fins al darrer moment que se suspengués la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) prevista per demà divendres al Parlament. L’argument que han donat els dos partits que formen part del govern de la Generalitat per sol·licitar-ho és que la reunió d’aquesta comissió coincidia amb les de les que debatran les esmenes de retorn dels pressupostos de cada un dels Departaments. La realitat, és, però, que cap dels dos partits té interès en què es reuneixi una comissió que sempre els suposa un tràngol, especialment al director de TV3, Vicent Sanchis, i a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach.

A més, en la sessió de divendres hi haurà de comparèixer el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, que es troba en una situació incòmoda ja que està en minoria en el govern d’aquest organisme. Setmanes enrere, les votacions al CAC es decantaven a favor dels interessos de JxCat perque Loppacher i la consellera Yvonne Griley, tots dos de JxCat, sumaven sempre els seus vots front a Carme Figueras i Daniel Sirera, consellers proposats pel PSC i el PP, respectivament. L’empat es resolia pel vot de qualitat del president del CAC. Griley, però, va deixar el CAC en ser nomenada directora general d’Afers Religiosos del Departament de Justícia, i això ha propiciat, per exemple, que el CAC hagi sancionat amb 12.000 euros el programa de TV3 Bricoheroes per incloure publicitat indeguda i prohibida.

A la reunió de la comissió de demà, Loppacher, Sanchis i Llorach hauran d’explicar, precisament, si s’ha fet efectiu el pagament d’aquesta sanció i qui l’ha assumit, si la CCMA o la productora de Bricoheroes, El Corral de l’Humor. Un altre tema que s’hi tractarà serà l’escàndol provocat per la negativa de la CCMA a facilitar quants diners cobra Pilar Rahola per les seves intervencions al programa FAQS. Aquest escàndol es va agreujar quan el periodista i advocat Josep Manuel Silva li va demanar, en directe, a Pilar Rahola pels seus honoraris a FAQS. La portaveu oficiosa de Carles Puigdemont al programa es va fer l’ofesa i es va negar a contestar. Després d’aquell incident, FAQS ha suspès el ‘cara a cara’ setmanal de Pilar Rahola amb un interlocutor que li duia la contrària i en les seves dues edicions posteriors ha tornat a impartir doctrina ella sola, durant quinze o vint minuts, sense ningú la repliqui, com feia en temporades anteriors de FAQS.

El president de la comissió de control de la CCMA, el socialista David Pérez, ha decidit que no hi ha motius suficients per suspendre la seva celebració i Loppacher, Sanchis, Llorach i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, hauran de sotmetre’s demà a les habituals preguntes incòmodes mensuals de l’oposició.

(Visited 249 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari