Aval del TSJC a l’ampliació del passaport covid a Catalunya

La Generalitat preveu que s’exigeixi des d’aquesta nit a l’hostaleria, els gimnasos i les residències

Passaport covid
Passaport covid

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l’ampliació del passaport covid, que el govern de la Generalitat de Catalunya preveu que s’exigeixi a l’entrada de negocis del sector de l’hostaleria, els gimnasos i les residències des d’aquesta nit.

El TSJC conclou que l’exigència d’aquest document és una restricció dels drets “mínima” davant la necessitat de protegir la salut i la vida dels ciutadans, ara que s’incrementen els casos en la sexta onada de la pandèmia de la covid-19.

Fins ara, el passaport covid es demanava en discoteques, festivals de música i casaments, entre altres celebracions, però el govern català ha defensat que calia ampliar els controls d’accés per assegurar el funcionament òptim del sistema sanitari. El control correspondrà a cada establiment.

Gràcies al vistiplau del TSJC, des d’aquest divendres, i en principi durant 15 dies, totes les persones majors de 12 anys que vulguin accedir a restaurants, bars, gimnasos i residències hauran de mostrar el document que acredita la pauta completa de vacunació, haver passat la malaltia durant els darreres sis mesos o haver passat una prova PCR amb resultat negatiu durant les 72 hores prèvies, però no serà necessari per consumir a les terrasses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides