El temporal colpeja les Terres de l’Ebre i Tarragona

Des que va començar, els bombers han atès 384 avisos i el 112 ha rebut 488 trucades per les pluges i les inundacions

Inundacions al sud de Catalunya a causa de la DANA

Catalunya continua aquest dimecres en alerta groga a causa de la neu i les pluges que s’esperen al territori, tot i que el temporal no tindrà la mateixa intensitat que el dimarts. La DANA -una depressió aïllada en nivells alts, també coneguda com a gota freda- ha colpejat especialment la zona de les Terres de l’Ebre, on diverses localitats han superat els 150 litres per metre quadrat de pluja acumulada durant el temporal, que va començar la nit de dilluns.

De fet, l’Observatori de l’Ebre ha registrat aquest dimarts la tercera xifra més alta de precipitació de la seva història –190,4 mm.- i la intensitat dels xàfecs ha estat tan important que s’han produït inundacions i esllavissades que han obligat a tallar diverses carreteres. Aquest dimecres al matí, s’ha reprès la circulació la T-734 a Masroig i l’N-340 a Tarragona, una altra de les zones més perjudicades per la DANA.

Els serveis d’emergències han hagut d’intervenir en nombroses ocasions a causa de la inundació d’habitatges i comerços i la caiguda d’arbres i branques en la via pública, i també han dut a terme diversos rescats de persones atrapades a l’interior dels vehicles. Des de l’inici de l’episodi, els Bombers de la Generalitat han atès 384 avisos, els quals la majoria s’han concentrat a les regions de les Terres de l’Ebre (130) i a Tarragona (118). D’altra banda, el telèfon 112 ha rebut fins aquest matí un total de 488 trucades per l’episodi de pluja i inundacions, de les quals destaquen 112 a la comarca del Baix Ebre i 105 al Tarragonès. 

Preocupa també la situació del Trabucador del Delta de l’Ebre -ja afectat per l’augment del nivell del mar- al qual no es pot accedir a causa dels aiguats i el fort onatge. De fet, es calcula que a les Salines de la Trinitat han caigut 175 litres d’aigua per metre quadrat, obligant els treballadors que van fer el torn de nit fins a les sis del matí del dimarts a tornar a casa en barca degut a la impossibilitat d’accedir-hi amb tractor o camió per la barra del Trabucador.

Aquest dimecres, la DANA ha perdut intensitat tot i que es mantenen vigents els avisos per pluges i inundacions. Des de les 12 de la nit fins a les 7 d’aquest matí els bombers han rebut 14 avisos relacionats amb el temporal, però cap de destacat. No obstant això, el cos d’emergències demana mantenir precaucions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides