ERC congrega la seva executiva per a traçar un pla després del ‘no’ de la CUP als pressupostos

Els republicans s'han reunit les 18.00 h per a tractar de salvar els comptes

L'executiva d'Esquerra Republicana

El ‘no’ de la CUP als pressupostos de la Generalitat ha obligat l’executiva d’ERC a reunir-se aquesta tarda d’urgència. El president Pere Aragonès ha congregat els líders del seu partit per a fixar el seu full de ruta de cara a les pròximes hores per a tractar de salvar el projecte de comptes elaborat pel Govern.

Els membres de l’executiva republicana s’han donat cita a les 18.00 h amb un únic punt del dia: definir el pla d’acció d’ERC en les pròximes 48 hores, ja que el debat sobre la totalitat dels pressupostos se celebrarà en el Parlament el dilluns a la tarda.

Els moviments en el si intern del Govern s’han precipitat després que la CUP anunciés aquest matí la seva decisió de mantenir l’esmena a la totalitat dels pressupostos malgrat les concessions que havia aconseguit aquesta setmana. Els cupaires insisteixen a exigir un gir a l’esquerra a l’executiu i major concreció en els plans d’autodeterminació.

Després de la negativa de la CUP a donar suport a la tramitació pressupostària, el Govern té l’opció de jugar la carta de l’oposició i acceptar l’oferiment d’En Comú Podem o del PSC. Tots dos han presentat esmenes a la totalitat al mateix temps que tendeixen la seva mà.

Per part seva, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha defensat “mantenir la majoria independentista” pesi al xoc intern pels pressupostos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides