Els transportistes protesten contra la ZBE amb una marxa lenta que afecta la circulació a la Ronda Litoral

El sector critica que fins a 7.000 camions i vehicles pesants deixaran de circular per Barcelona el 2022

La primera marxa lenta de transportistes en protesta contra la Zona de Baixes Emissions de Barcelona es desenvolupa durant el matí del dissabte i ha provocat un alentiment de la circulació en la Ronda Litoral. El Servei Català de Trànsit ha informat a través de les xarxes socials de les complicacions que s’estaven produint en la via, primer en sentit Llobregat i després cap al Besòs, a l’altura de Montjuïc.

L’última actualització de Trànsit detallava que la marxa lenta havia enfilat la C-58 sortint de Barcelona i provocava un embús en la Ronda Litoral de 3 km entre el Bon Pastor i el Nus de la Trinitat.

La protesta ha partit al voltant de les 9 h des del Vallès Occidental i està prevista que finalitzi cap a les 12 h. Els transportistes es queixen que a partir de l’1 de gener del 2022, uns 7.000 camions i vehicles pesants no podran entrar a la ciutat de Barcelona a causa de l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions.

El sector ha finalitzat la moratòria de la qual disposava sense que les administracions hagin adoptat mesures sobre aquest tema, informa Metròpoli Oberta. Els transportistes demanden l’homologació de filtres i catalitzadors per als camions per tal d’evitar canviar-los o, fins i tot, perdre el seu treball. Els canvis en els vehicles els permetrien entrar a la capital catalana.

La marxa d’aquest dissabte és la primera convocada pel sector. El dilluns 22 i el dimecres 24 tenen previstes altres dos entre les 18 h i les 20 h. I en cas de no trobar solucions, durien a terme una altra protesta el 4 de desembre pel carrer Aragó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides