Illa anuncia una esmena a la totalitat als pressupostos d’Aragonès

El dirigent socialista manté la porta oberta "tot el cap de setmana" a arribar a un acord amb el govern

El president del grup parlamentari socialista, Salvador Illa, ha anunciat que el PSC presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat del 2022. Illa ha fet aquest anunci, en declaracions a Catalunya Ràdio, tot i deixar la porta oberta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per negociar el suport dels socialistes als comptes de la Generalitat fins al pròxim dilluns quan acaba el termini per a presentar-hi esmenes. Illa ha dit que “estem operatius tot el cap de setmana, tenen el nostre telèfon”.

El dirigent socialista ha denunciat que el president Aragonès vol mantenir una majoria d’investidura que està trencada, recordant que uns dels partits que dona suport a l’executiu català, la CUP, ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos. En aquest sentit, Salvador Illa afirma que el PSC està treballant per ser una alternativa a un govern que no és el que necessita Catalunya. Illa ha insistit que des d’una posició alternativa, “estem disposats a facilitar els comptes de l’executiu català”, tot i considerar que l’actitud d’Aragonès “és de part”, i que no busca la centralitat del país quan ha tancat la porta al suport del PSC als pressupostos de la Generalitat. Amb aquest argument Illa ha dit que l’esmena a la totalitat als pressupostos també “és una esmena a l’actitud del president”.

Salvador Illa ha lamentat, també, que Aragonès es plegui a les exigències de la CUP per acabar aconseguint el suport dels anticapitalistes als comptes de l’executiu català. En aquest sentit, Illa ha dit: “Els Mossos no poden ser moneda de canvi en les negociacions pels pressupostos, com està fent la CUP”. El dirigent socialista ha afegit que “les peticions que fa la CUP són un error, volem uns pressupostos que afavoreixin el creixement econòmic”.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari