La Plataforma per la Llengua retreu a Saül Gordillo que invisibilitza el català

El director de Catalunya Ràdio va fer un discurs en castellà durant la gala dels premis Ondas

Saül Gordillo
Saül Gordillo

La Plataforma per la Llengua, que es presenta com l’ONG del català, ha retret al director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, que fes un discurs en castellà durant la gala dels premis Ondas, celebrada aquest dimarts, 16 de novembre, a Barcelona.

En un missatge publicat a Twitter, aquesta entitat ha indicat a Gordillo que “Fer el teu discurs en castellà a la gala dels premis Ondas contribueix a invisibilitzar el català“. “No és precisament el que li convé a una llengua que es troba en emergència lingüística!“, ha afegit.

La Plataforma per la Llengua ha destacat, en contraposició al discurs de Gordillo, la intervenció de Carles Porta, que també va recollir el guardó per la sèrie de Catalunya Ràdio Crims, el qual va donar les gràcies “a la gent que ens escolta en català, una llengua preciosa i mil·lenària”.

Gordillo, aixó sí, va usar el català quan va pujar a recollir l’Ondas per Crims en la part final del seu discurs, quan va dir: “Moltes gràcies. Visca la ràdio pública. Visca Catalunya Ràdio”.

Per la seva part, Porta va ser ovacionant després d’iniciar bromejant en castellà la seva interevenció: “Un Ondas y después de Iñaki Gabilondo, ¡toma! Iñaki, a tus pies. Bueno, aviso, voy a hablar en catalán un poquito, va a ser rápido e indoloro“. També va adreçar un missatge en castellà al final quan, entre altres coses, va dir: “Por favor, periodistas, cuando hablen de Cataluña, sean honestos“.

(Visited 253 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari