La CUP vol un referèndum abans del 2025 a canvi dels pressupostos

ERC ofereix un grup de treball per a la consulta i Junts continua defensant la vigència de l'1-0

http://www.elpunt.cat

La CUP continua tensant la corda dels pressupostos i el temps córrer en contra del Govern, que ahir veia com els anticapitalistes registraven l’esmena a la totalitat dels comptes catalans, alhora que continuaven negociant i explicitaven les seves exigències per donar el braç a tòrcer. Són vàries, però una per damunt de les altres: fixar una data abans del 2025 per a un nou referèndum. Una exigència que topa amb la negativa d’ERC, que es mostra a favor de la consulta, però no de concretar un calendari, i amb la de Junts, que ni vol concreció ni tornar a convocar un referèndum, ja que defensa la vigència de l’1-0. Fonts de la CUP veuen difícil el vot favorable als comptes sense la concessió, “les assemblees no ho aprovarien”.

A la desesperada, ahir al vespre la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en una entrevista concedida al Nació Digital des de Ginebra, avançava una nova proposta republicana per tancar un acord de pressuposts, la creació d’un grup de treball a tres (ERC, Junts i CUP) que determini quines són les condicions que s’han de donar “per al nou embat” en forma de referèndum. La dirigent republicana proposa també la creació d’una comissió de tots els grups independentistes per fer un seguiment de com s’encara i com evoluciona la taula de negociació amb l’Estat. La proposta del grup de treball, d’entrada i segons les mateixes fonts de la CUP consultades per aquest mitjà, tampoc convenç als anticapitalistes.

Davant del galimaties, el president del Govern, Pere Aragonès, va iniciar ahir també per primer cop negociacions amb els comuns, amb la idea d’afegir-los a l’acord pressupostari. Un atansament que compta amb el rebuig de Junts. D’altra banda, Aragonès manté la seva negativa a arribar a un acord amb el PSC de Salvador Illa, que sempre ha allargat la mà per tirar endavant els pressupostos.

La segona exigència de la CUP serien nous recursos per millorar les polítiques d’habitatge. Un aspecte que comptaria amb més possibilitats d’èxit. En el document presentat pels anticapitalistes al Govern, també hi figura la reclamació d’un pas enrere de la Generalitat en els Jocs Olímpics d’Hivern, el Hard Rock o el Circuit de Catalunya.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari