Catalunya és el segon territori de la UE amb més increment de l’atur juvenil post-covid

La desocupació dels joves va pujar del 19,9% al 24,6%

Treballador jove
Treballador jove

Foto: FP Catalunya

Només Estònia presenta un increment de l’atur juvenil després de l’esclat de la pandèmia de la covid-19 superior al de Catalunya, entre els territoris de la Unió Europea. Mentre que la dada estònia és un increment del 5,2%, la catalana és del 4,8%, ja que la desocupació dels joves va pujar del 19,9% al 24,6% entre el 2019 i el 2020, segons ha denunciat Avalot-Joves de la UGT en l’informe La situació juvenil a Europa. Anàlisi sociolaboral. La mitjana europea va ser un salt del 11,4% al 12,5%: 0,9 punts d’increment.

La portaveu d’Avalot-Joves de la UGT, Elena Álvarez, ha denunciat que “l’adultcentrisme” marca el panorama laboral al continent, on els joves pateixen el doble d’atur, temporalitat i parcialitat. En el cas català, aquesta realitat, i l’increment de l’atur després del primer esclat de la covid, s’afegeixen a una taxa de desocupació juvenil que ja era alta. De fet, aquesta dada a Catalunya frega el 25%, cinc cops més que a Alemanya.

Així mateix, Álvarez ha denunciat que els joves es troben “desemparats” si no troben feina, ja que només un 10% pot accedir a una prestació per atur, i que “no ens podem beneficiar dels ajuts” per aquest motiu, una situació de “discriminació envers els joves”, segons ha afegit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.