Catalunya és el segon territori de la UE amb més increment de l’atur juvenil post-covid

La desocupació dels joves va pujar del 19,9% al 24,6%

Treballador jove
Treballador jove

Foto: FP Catalunya

Només Estònia presenta un increment de l’atur juvenil després de l’esclat de la pandèmia de la covid-19 superior al de Catalunya, entre els territoris de la Unió Europea. Mentre que la dada estònia és un increment del 5,2%, la catalana és del 4,8%, ja que la desocupació dels joves va pujar del 19,9% al 24,6% entre el 2019 i el 2020, segons ha denunciat Avalot-Joves de la UGT en l’informe La situació juvenil a Europa. Anàlisi sociolaboral. La mitjana europea va ser un salt del 11,4% al 12,5%: 0,9 punts d’increment.

La portaveu d’Avalot-Joves de la UGT, Elena Álvarez, ha denunciat que “l’adultcentrisme” marca el panorama laboral al continent, on els joves pateixen el doble d’atur, temporalitat i parcialitat. En el cas català, aquesta realitat, i l’increment de l’atur després del primer esclat de la covid, s’afegeixen a una taxa de desocupació juvenil que ja era alta. De fet, aquesta dada a Catalunya frega el 25%, cinc cops més que a Alemanya.

Així mateix, Álvarez ha denunciat que els joves es troben “desemparats” si no troben feina, ja que només un 10% pot accedir a una prestació per atur, i que “no ens podem beneficiar dels ajuts” per aquest motiu, una situació de “discriminació envers els joves”, segons ha afegit.

(Visited 159 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari