Illa diu que si la CUP presenta esmena a la totalitat es trenca la majoria d’investidura

El dirigent socialista diu que Aragonès ha de triar entre la radicalitat de la CUP o la centralitat del PSC

El president del grup socialista al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha denunciat que si la CUP “presenta una esmena a la totalitat, ja s’ha trencat la majoria d’investidura”. Illa ha afegit que “si es presenta una esmena a la totalitat, no es pot dir que se segueix negociant”. Per al president del grup parlamentari del PSC el què fa la CUP li “sona a presa de pèl”.

En declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, Salvador Illa ha dit que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha de triar entre la CUP o el PSC per poder aprovar els pressupostos del seu executiu. Illa ha afirmat que “Aragonès ha de triar entre els radicals de la CUP o la centralitat del PSC”. En aquest context, Illa considera que seria incoherent que JxCat no acabi donant suport als pressupostos generals de l’Estat, quan al mateix temps demana que es doni suport als comptes catalans.

Per altra banda, el líder del PSC a la cambra catalana ha assegurat que no té cap intenció de ser el pròxim candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals del 2023. Illa ha afirmat que “a mi el que m’agradaria és ser president de la Generalitat”. En aquest sentit, Illa ha afirmat que el president del govern central i líder del PSOE, Pedro Sánchez, li demana que sigui president de la Generalitat i no pas alcalde Barcelona. Illa ha dit que aposta perquè Jaume Collboni repeteixi com a candidat del PSC a l’ajuntament barceloní.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari