Catalunya disposarà de 5.618 milions més pels pressupostos del 2022

La injecció de fons europeus suposa un augment del nivell de despesa que no es donava des del 2005

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró

Foto: @economiacat

Els fons europeus Next Generation han fet possible que Catalunya disposi de 5.618 milions més pels pressupostos del 2022, una xifra que suposa un increment del nivell de despesa del 17% en comparació amb el 2020, quan van aprovar-se els darrers comptes autonòmics. L’augment és inèdit en els darrers anys; cal remuntar-se al 2005 per veure un increment similar, quan el nivell de despesa va créixer un 13,2%.

Per al conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, “aquests pressupostos són un punt d’inflexió” ja que, “en termes de magnitud, són els més importants que mai s’han aprovat en la història del nostre país”. Un augment que ha estat possible, principalment, gràcies a la injecció de diners procedents dels fons europeus contra la covid-19 i que ha permès incrementar pràcticament totes les partides.

D’aquests 5.618 milions d’euros nous, el Govern ha destinat un 67% -dos de cada tres euros- a Salut, Educació i Drets Socials. L’augment de la despesa beneficiarà, sobretot, les conselleries de Drets Socials (+30%), Polítiques Digitals i Territori (+29%), Empresa i Treball (+28%) i Cultura (+28%).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides