El Govern català apujarà un 9% el salari dels treballadors del 112

Elena i Argimon estudiaran la internalització del 112 i del 061, com contempla l'acord d'ERC i la CUP

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dimecres que l’Executiu augmentarà un 9% el salari dels treballadors del telèfon d’emergències 112. Durant la sessió de control al Govern, Elena ha afirmat  que l’increment salarial “és de justícia i suposa una millora econòmica molt rellevant”.

En resposta a una pregunta del diputat d’ERC Carles Castillo, el conseller d’Interior ha explicat que l’increment de la retribució es durà a terme a partir dels complements salarials que es troben congelats des del 2010. Elena també ha anunciat que s’oferirà “suport psicològic” als treballadors, i que en la pròxima licitació del 112 -servei actualment gestionat per Ferrovial- s’inclourà una clàusula de penalització a l’empresa concessionària en cas de retard en els pagaments de les nòmines.

D’altra banda, el titular d’Interior s’ha mostrat disposat a estudiar la internalització del 112 amb la participació del comitè d’empresa i dels representants dels treballadors, un aspecte inclòs en l’acord d’investidura entre ERC i la CUP. En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que també s’està estudiant internalitzar el 061 i, responent una pregunta de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, ha reconegut que és una mesura que podria ajudar a resoldre el conflicte que ha provocat una vaga indefinida dels treballadors.

Precisament, aquesta mateixa tarda es debatrà al Parlament una proposició de llei de la CUP per internalitzar el servei de transport sanitari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.