Les bales de foam dels Mossos enfronten de nou Esquerra i la CUP

El Parlament de Catalunya descarta la moratòria del foam que havien sol·licitat els comuns i aplaudien els cupaires

Mosso amb una pistola de 'foam'
Mosso amb una pistola de 'foam'

El Parlament de Catalunya ha descartat una moratòria dels projectils de foam que utilitzen les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra. La proposta de resolució dels Comuns, que proposava apartar de l’arsenal de la policia catalana aquests projectils, no ha prosperat.

Els republicans han presentat dues esmenes a la proposta que, a parer de la CUP, vulnerarien l’acord signat entre els dos partits per investir Pere Aragonès. Fonts d’ERC neguen que això vagi en contra del pacte d’investidura i recorden que la moratòria estava vinculada a la publicació del protocol sobre els projectils de foam, un protocol que es va fer públic el 19 d’abril. Les esmenes només indicarien que l’espai on s’ha de debatre sobre el foam és a la comissió del model policial, que va ser aprovada amb el suport d’ERC, CUP, Junts i els comuns.

La proposta, aprovada amb els vots d’ERC, Junts i els comuns, insta el Govern a modificar el protocol dels Mossos sobre la utilització del foam per “minimitzar el risc de ser lesiu”. El text aprovat estableix que “com a criteri general, sense perjudici que es pugui contemplar alguna especificació justificada per casos molt excepcionals i d’extrema gravetat” les llançadores de 40 mm hauran d’utilitzar-se amb l’autorització de la persona que exerceix el comandament del dispositiu.

Així, s’ha rebutjat una moratòria del foam, com proposaven els comuns, que hi han votat a favor juntament amb la CUP.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.