ERC adverteix que ara mateix votarien ‘no’ als pressupostos de l’Estat

Vilalta descarta aprovar els comptes catalans amb el PSC i assegura ho farà amb Junts i la CUP

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta

Esquerra Republicana (ERC) ha advertit al Govern de Pedro Sánchez que no doni per suposat el seu suport als Pressupostos Generals de l’Estat. La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha avisat aquest dilluns, en una roda de premsa, que “ara mateix” votarien ‘no’ als comptes, i ha assenyalat que el Govern central “no està fent tot el que hauria de fer si vol comptar amb prou recolzaments”.

Que l’any passat participéssim de l’aprovació no pressuposa d’entrada que ho tornem a fer“, ha advertit Vilalta, que també ha afirmat que l’Executiu de Sánchez “no ha fet els deures” perquè no s’han complert els compromisos pactats l’exercici anterior en matèria d’inversions. La portaveu republicana també ha criticat que no els hagin traslladat detalls sobre els comptes aprovats en el Consell de Ministres, i que ho hagin conegut pels mitjans de comunicació. “Si som socis prioritaris d’aquest govern, potser ens haurien de tenir en compte”, ha assenyalat. Malgrat els desacords amb el Govern central, Vilalta ha reafirmat la voluntat d’ERC de participar en la negociació dels pressupostos.

Pel que fa als comptes catalans, la portaveu republicana ha descartat la proposta del líder del PSC, Salvador Illa, que va oferir-se com a soci alternatiu a la CUP per aprovar els pressupostos de la Generalitat: “Suposem que Salvador Illa necessita protagonisme a Catalunya, però això no va així”, ha comentat. La portaveu republicana ha remarcat que volen “aconseguir la mateixa majoria parlamentària que per a la investidura” i que, per això, “no aprovarem els comptes amb els vots del PSC”. “Ho farem amb Junts i la CUP”, ha assegurat Vilalta.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari