Mas es desmarca de la confrontació promoguda per Torra i Puigdemont

L’expresident i exlíder de CDC rebutja que aquesta fos l’aposta inicial del procés i troba “evident” que “les coses en aquest moment no van per aquí”

Artur Mas
Artur Mas

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha negat que l’aposta del procés sobiranista des del principi fos la confrontació, per la qual advoquen els també expresidents Carles Puigdemont i Quim Torra. Mas, que considera que és una opció legítima, ha afirmat en una entrevista al programa Cafè d’idees (La 2 i Ràdio4) que “quan es diu que la confrontació està en la gènesi d’aquest procés, és mentida, perquè no hi estava”.

Sobre la desobediència massiva i continuada que ha proposat Torra, Mas ha respost que és “un escenari” o “un desig” que “probablement és el que ell s’identifica plenament, però és “evident que les coses en aquest moment no van per aquí”.

Mas ha assenyalat, en canvi, que si la taula de diàleg hagués existit des del principi del procés, “les coses haurien anat molt diferent”, i ha valorat aquest espai de trobada entre els governs d’Espanya i de la Generalitat: “Com a mínim, ara hi ha la taula de diàleg”, ha expressat en contraposició a l’activació de la Fiscalia i el Tribunal de Comptes.

Sobre els objectius de l’actual president català, Pere Aragonès, a la taula de diàleg, l’amnistia i un referèndum d’autodeterminació, Mas ha manifestat que la seva sensació és que no els aconseguirà en aquest espai, però s’han mostrat partidari que “s’intenti”.

Els 18 mesos
Sobre el termini de 18 mesos reflectit en el full de ruta de Junts pel Sí, compartit per Convergència i ERC, l’expresident Mas ha afirmat ara que “tampoc es va dir que seríem independents en 18 mesos”, tot i que el full de ruta recollia dins d’aquest termini que “El Parlament declara la independència”.

Mas ha indicat, en canvi, que pretenia aconseguir “una gran operació unitària del món sobiranista” i que el termini dels 18 mesos era per “arribar a estar preparats per si hi havia les condicions per arribar a ser independents, poder-ho ser”.

L’expresident, així mateix, ha admès que va ser un error fixar aquest termini i ha considerat que ell ja ha assumit totes les responsabilitats per haver-lo comès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.