Puigdemont defensa la unilateralitat si no es pacta un referèndum

L'expresident prefereix arribar a un acord, però assegura que la desconnexió forçosa és una "via legítima"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Sardenya
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Sardenya

Foto: @KRLS

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest diumenge “tot el dret” dels catalans a “exercir la unilateralitat” si el Govern d’Espanya finalment no pacta un referèndum d’autodeterminació. Des de la ciutat d’Oristany (Sardenya), on s’ha reunit amb un grup d’alcaldes independentistes de l’illa, Puigdemont ha defensat la legitimitat de la via unilateral.

Ningú que es negui a negociar amb Catalunya el dret a l’autodeterminació té el dret després a negar-nos el dret a la unilateralitat“, ha remarcat el líder de JxCat. “Després d’intentar-ho tot”, ha afegit, “tenim tot el dret polític, moral i de justícia per exercir la unilateralitat quan estiguem en les condicions per exercir-la”.

Puigdemont ha admès que prefereix pactar un referèndum i que “hi hagués un acord”, deixant com a “últim recurs” la desconnexió forçosa. L’expresident de la Generalitat, però, ha remarcat que “la unilateralitat és una via no-violenta i, per tant, és una via legítima” que han seguit “altres precedents al món que han sigut avalats per la justícia internacional”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.