Junts culpa al Govern de Colau i Collboni dels aldarulls de la Mercè

Artadi acusa l'alcaldessa de "negligència" i l'assenyala com a responsable de "la inseguretat a Barcelona"

Ada Colau i Jaume Collboni
Ada Colau i Jaume Collboni

Els incidents nocturns que s’han produït durant els macrobotellots de les festes de La Mercè, a Barcelona, han situat el Govern municipal al centre de les crítiques. La presidenta de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha assenyalat l’alcaldessa Ada Colau com “la màxima responsable de la seguretat” a la ciutat i, en aquest sentit, l’ha titllat de “negligent”.

La inseguretat a Barcelona està descontrolada per culpa de la incompetència del govern Colau-Collboni. Una vegada més són incapaços de vetllar per la seguretat dels nostres ciutadans. Cal depurar responsabilitats d’immediat” ha escrit Artadi a Twitter. En una nota de premsa, Junts ha assegurat que “Barcelona està en estat d’emergència” i que l’Ajuntament és “incapaç d’aturar els macrobotellots descontrolats”.

ERC s’ha sumat a les crítiques de JxCat i, de fet, ambdós grups municipals sol·licitaran un ple extraordinari per demanar explicacions al Govern de Colau i Collboni. En la proposició que presentaran, ERC i Junts plantegen reprovar el dispositiu de prevenció policial designat per l’Ajuntament i censurar Colau i els tinents d’alcalde Jaume Collboni, Albert Batlle i Jordi Martí per cometre “un intent bast de centrifugació de culpes” cap al Departament d’Interior.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va qualificar dissabte els aldarulls com un “problema d’ordre públic” i, en aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), va considerar que els incidents sobrepassen les competències de la Guàrdia Urbana. Tant Colau com Collboni van sol·licitar més recursos a Interior -efectius dels Mossos d’Esquadra- “per evitar nous incidents” aquesta última nit, però els dos socis del Govern de la Generalitat insisteixen que és l’Ajuntament qui ha de garantir la seguretat a la ciutat.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari