Una investigació de Scotland Yard connecta l’agent rus Sergeev amb l’independentisme

Sospitós del cas Skripal, s'ha identificat la seva presència a Catalunya just abans de l'1-O

Denis Sergeev, àlies Sergei Fedotov
Denis Sergeev, àlies Sergei Fedotov

Una investigació de Scotland Yard sobre el cas Skripal ha vinculat un agent dels serveis secrets russos (GRU), Denis Sergeev (àlies Sergei Fedotov), amb l’independentisme català. Sergeev va ser identificat com un dels espies russos que van visitar Catalunya dos dies abans de la votació de l’1 octubre del 2017.

Aquest agent, que ja havia participat en operacions de desestabilització a l’estranger, és un dels tres sospitosos de l’enverinament de l’exagent Sergei Skripal a Salisbury (Regne Unit) el 2018.

De The New York Times a La Reppublica
Dos influents mitjans internacionals han reflectit darrerament connexions independentistes amb Rússia. Després que The New York Times publiqués que Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, es va reunir amb funcionaris i exagents d’intel·ligència russos per obtenir suport tècnic i financer per al moviment independentista, ara el rotatiu italià La Reppublica s’ha fet ressò de la presència de Sergeev a Barcelona abans de l’1-O.

La pregunta de Cañas
En aquest context, segons recull El Confidencial, l’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha adreçat una pregunta a l’alt responsable de la política exterior de la UE, l’exministre socialista Josep Borrell, perquè respongui si impulsarà una investigació del East StratCom Team “sobre totes les informacions sobre la ingerència russa en les democràcies europees”.

(Visited 327 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari