Més de 126.000 escolars en situació de vulnerabilitat han tornat a classe amb material escolar nou gràcies a la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank

Totes dues entitats donen un total de 126.512 kits escolars, 20.300 a Catalunya, perquè els menors que viuen un llars vulnerables tinguin més possibilitats per aprendre, créixer i crear el seu propi camí cap a un futur millor

Davant les grans dificultats generades per la pandèmia, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, a través de la seva Acció Social, col·laboren conjuntament i donen aquest any un total de 126.512 kits de material escolar a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat de tot Espanya.

A Catalunya han rebut aquests kits un total de 20.300 menors en situació vulnerable, 18.095 dels quals són de la província de Barcelona; 936 de la província de Girona;1.062 de la província de Lleida, i 892 de Tarragona. 

CaixaProinfància, el programa de la Fundació ”la Caixa” dirigit a llars en situació de vulnerabilitat, afegeix aquesta acció a les ajudes que durant el curs proporciona a més de 60.000 infants i adolescents d’arreu de l’Estat en forma de diferents serveis de reforç educatiu, oci i lleure, tallers i assistència psicològica, com també de material escolar, ulleres i alimentació.

Les conseqüències de la pandèmia tenen un impacte directe en les famílies més vulnerables, cosa que dificulta a aquests infants i adolescents un accés normalitzat a l’educació i als diferents recursos i materials educatius necessaris en cada cas. Aquesta situació fa més imprescindible que mai l’acció que impulsa cada any la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank a l’entorn de la tornada a l’escola.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits estan formats per una motxilla i un contingut que varia per a cada franja d’edat i que pot incloure un estoig (amb bolígraf multicolor, llapis, goma d’esborrar i maquineta), llapis de colors, retoladors fluorescents, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs, una calculadora científica i fundes d’arxivador ecològiques.

Aquests lots s’han distribuït per les més de 400 entitats socials de tot Espanya que desenvolupen el programa CaixaProinfància als seus territoris, amb la implicació de centres educatius, administracions públiques i la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més extensa del sector a Espanya.

 

Per una tornada a l’escola amb més oportunitats 

A Espanya, 1 de cada 3 infants viu per sota del llindar de pobresa, heretada de pares a fills. Aquesta situació no solament es tradueix en una manca de recursos econòmics, sinó en la dificultat de disposar dels recursos necessaris per accedir a una educació de qualitat. Aquesta realitat s’ha vist agreujada per la crisi social i econòmica de la COVID-19, que afecta llars que fins ara tenien una certa estabilitat i que inesperadament s’han trobat en circumstàncies més difícils, cosa que ha generat que més menors estiguin en risc de vulnerabilitat.

Per això aquest any és més important que mai l’aportació del programa CaixaProinfància, que, a més de lliurar els kits de material escolar, al llarg de tot el curs facilita diferents ajudes socioeducatives a famílies vulnerables, com ara reforç escolar o estudi assistit, activitats d’oci i lleure, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

El programa treballa des de fa més de tretze anys amb la premissa que les condicions de l’entorn, com ara la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per assolir l’èxit escolar.

Els serveis de CaixaProinfància busquen desenvolupar les competències bàsiques de cada participant, millorar els hàbits d’estudi, promoure l’autonomia en l’aprenentatge, incrementar les expectatives davant la possibilitat d’èxit i impulsar els resultats acadèmics o el rendiment escolar. Amb tot això també s’espera millorar l’autoestima del menor i enfortir els seus processos de socialització i inclusió social.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari