La CUP demana “un gir a l’esquerra” per aprovar els pressupostos

Riera proposa mobilitzar-se per "forçar el Govern central a negociar l'autodeterminació i l'amnistia"

El diputat de la CUP Carles Riera

Les desavinences entre els partits independentistes per la taula de diàleg entre el Govern de la Generalitat i el d’Espanya podrien ser un impediment per l’aprovació dels pressupostos de Catalunya. La CUP ja va advertir a l’inici de la legislatura que el seu suport al president Pere Aragonès estava condicionat a què els republicans complissin l’acord d’investidura, una postura que manté de cara als pressupostos.

En una entrevista a Els Matins de TV3, el diputat cupaire Carles Riera ha demanat “un gir a l’esquerra i independentista” al Govern d’Aragonès perquè la CUP doni suport als comptes: “Vam començar la legislatura demanant que es garantís un gir a l’esquerra, per això vam arribar a acords amb ERC, i un gir independentista, amb un full de ruta de confrontació amb l’Estat”.

Riera també ha assenyalat que, ara per ara, no pot afirmar res sobre els pressupostos perquè l’Executiu encara no ha posat “cap proposta damunt la taula”. En aquest sentit, ha instat al conseller d’Economia, Jaume Giró, a què faciliti el primer esborrany dels comptes per tal que la CUP pugui comprovar si hi ha canvis “en matèria d’habitatge, salut, ordre públic i en polítiques estratègiques”.

Respecte a la taula de diàleg, el diputat cupaire ha comentat que “va ser un fracàs i un despropòsit” i ha assenyalat que només va servir per “afavorir l’Executiu espanyol i debilitar el Govern”. Riera ha admès que el conflicte s’ha de resoldre “en una taula de negociació”, però ha considerat que “cal crear les condicions per forçar-la”, en referència a la negativa de la delegació espanyola de contemplar el referèndum i l’amnistia.

La proposta dels anticapitalistes es basa en “recuperar la mobilització al carrer” amb l’objectiu de “forçar el Govern central a negociar l’autodeterminació i l’amnistia” i, en aquest sentit, el diputat cupaire ha instat a “agafar com a referència els successos que van passar entre el 20 de setembre i el 3 d’octubre del 2017”. “A la Diada vam veure que el moviment és viu”, ha conclòs Riera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides