Josep Costa rebutja declarar al TSJC

L'exvicepresident del Parlament, investigat per desobediència, diu que no reconeix l'autoritat del tribunal

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa, vicepresident primer del Parlament de Catalunya durant l’anterior legislatura, ha anunciat que no compareixerà aquest dimecres a la tarda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on està citat per declarar com a investigat per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència.

El TSJC investiga si Costa i els altres membres independentista de la mesa de la XII legislatura del Parlament  van desobeir el Tribunal Constitucional quan van permetre la tramitació de mocions vinculades amb el procés i contra la monarquia.

L’exvicepresident del Parlament ha manifestat, amb un comentari i un vídeo publicats a Twitter, que “no reconec l’autoritat del TSJC per jutjat cap acord del Parlament”. Segons ell, “no té sentit dialogar amb uns jutges i fiscals repressors, que no entenen conceptes bàsics com la separació de poders”.

L’objectiu és derrotar-los a Europa. Per això he decidit no anar avui a declarar”, s’ha justificat.

Costa és professor associat de Teoria Política a la Universitat Pompeu Fabra i, després de deixar la mesa de la cambra catalana, s’ha reincorporat a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet com a lletrat.

L’expresident del Parlament Roger Torrent sí que ha comparegut al TSJC aquest matí, i s’ha limitat a respondre les preguntes del seu advocat. Torrent, actual conseller d’Empresa i Treball, ha assegurat que va ser “políticament neutral” i que no va desobeir el TC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.