El preu de la llum puja fins als 188,18 euros el megawatt-hora

No es descarta que superi els 200 euros el megawatt-hora en els pròxims dies

Llum

El preu de la llum continua disparant-se i per aquest dijous ja se situa en els 188,18 euros el megawatt-hora. Això significa que demà, el preu de la llum haurà apujat 16 euros en 24 hores, i 35 euros més del preu que tenia aquest dimarts. Tot i aquestes dades, no es descarta que el preu de la llum superi els 200 euros el megawatt-hora els pròxims dies, tenint en compte que aquest dijous el preu màxim es registrarà entre les nou i les deu de la nit amb 198,85 euros el megawatt-hora.

El preu de la llum ha estat un dels punts de fricció entre el govern central i l’oposició al Congrés dels Diputats aquest dimecres. En aquest sentit, l’executiu central es mostra convençut que el preu de l’electricitat seguirà pujant fins al mes de març de l’any que ve, com a mínim, tot i defensar que les mesures que ha presentat per aturar l’escalada del preu hauria de controlar l’afectació de la pujada al rebut dels consumidors.

L’executiu de Pedro Sánchez ha anunciat que pretén assimilar el preu final del rebut d’enguany al preu que tenia el 2018. Per això, preveu una retallada d’uns 2.600 milions d’euros en els beneficis extraordinaris que reben les centrals nuclears, les grans hidroelèctriques i les renovables, i la reducció de l’impost especial de l’electricitat passant del 5,11% actual al 0,5%.

En aquest context, l’Alt Representant per a la Política Exterior de la Unió Europea i vicepresident de la Comissió, Josep Borrell, ha defensat reformar el sistema europeu de fixació de preus de la llum en considerar que hi ha “massa disfuncions”. En declaracions a RNE recollides per Europa Press, Borrell ha dit que “traslladar del cost del gas a altres energies el cost de producció de les quals no té res a veure amb el preu del gas és una cosa que no té una justificació econòmica clara”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.