Miquel Iceta dimiteix com a secretari del PSC

Segons Illa, la decisió l'ha près a causa de "les seves responsabilitats actuals" com a ministre de Cultura

Salvador Illa amb Miquel Iceta

El ministre de Cultura i fins ara primer secretari del PSC, Miquel Iceta, deixarà el seu càrrec al capdavant dels socialistes catalans aquest dimarts. Així ho ha confirmat el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, que ha assenyalat en una entrevista a la cadena Ser que la dimissió s’efectuarà en l’Executiva que el partit ha convocat aquesta tarda.

“Avui hem convocat una Executiva a les 18:00 i ell ha avançat en alguns mitjans de comunicació la seva intenció de comunicar, en el marc de l’Executiva, que entén que en les seves responsabilitats actuals la situació aconsella que faci un pas per un relleu en el PSC”, ha explicat Illa.

La decisió d’Iceta, després de set anys al capdavant dels socialistes catalans, obligarà el partit a decidir “quan i com” es produirà el relleu, un assumpte que, segons el líder del PSC al Parlament, s’analitzarà en un congrés extraordinari. Illa ha expressat la seva admiració per la feina d’Iceta i per haver fet un pas endavant pel partit “en moments molt difícils” -després d’una crisi interna que va acabar amb la dimissió del llavors líder socialista, Pere Navarro-. Respecte al futur del PSC, Illa ha assegurat que està a disposició del partit per liderar un nou projecte col·lectiu.

(Visited 211 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari