JxCat es desmarca del termini de dos anys de la taula de diàleg

La portaveu d'ERC demana la màxima cohesió i no desacreditar l'instrument per "desafiar l'adversari"

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, i la portaveu d'ERC, Marta Vilalta

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha desmarcat la seva formació del termini de dos anys establert per la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern central. En la roda de premsa després de l’executiva del partit, ha assegurat que “són altres (ERC i la CUP) els qui defensen el marge per al mecanisme de negociació amb l’Estat”, i que aquest límit no està en l’acord de legislatura de Junts i els republicans.

Artadi ha admès la importància de la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió que tindrà lloc la setmana del 13 de setembre, però ha remarcat que “sobretot el que ens interessa més enllà de les persones que hi puguin participar és quina serà l’agenda política i els temes a tractar”. En aquest sentit, la portaveu de JxCat ha lamentat que “els temes sobre els quals hi ha consens a la majoria societat catalana, el dret d’autodeterminació i l’amnistia per a tots els represaliats polítics, són precisament els temes que s’entesten a vetar tant des de PSOE com Podemos”, i ha assenyalat que la proposta que plantejarà el Govern central és la “gran incògnita”.

Junts ha demanat “unitat” als republicans per aprofitar al Congrés dels Diputats “la força que l’independentisme té per l’estabilitat a Madrid i per a la continuïtat del govern de Pedro Sánchez”. “Necessitem que hi hagi unitat de l’independentisme, refermar-nos en els temes que nosaltres portarem a la negociació”, ha reclamat Artadi.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en referència a les crítiques de JxCat sobre la taula de diàleg, ha assegurat que la negociació “és imprescindible” i ha demanat no desprestigiar-la. “No l’hi posem tan fàcil al Govern espanyol. Es tracta de desafiar l’adversari, no de menystenir i desacreditar l’instrument per fer-ho“, ha remarcat. Vilalta ha insistit als socis de Govern a “no dedicar-nos a debilitar la nostra pròpia secció”, i ha demanat anar a la taula “amb la màxima fortalesa i cohesió”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.