El Govern renuncia al toc de queda després de la negativa del TSJC

El Procicat no prorrogarà més enllà de divendres el confinament nocturn, actualment vigent a 19 municipis

Cau el toc de queda a tot Catalunya: no n’hi haurà ni a les 19 localitats on encara era vigent. És la decisió que ha pres el Govern després que el TSJ tombés el confinament nocturn als 62 municipis que proposaven.

La matinada de divendres a dissabte serà l’última amb toc de queda en aquells municipis que fins ara tenien la incidència més alta i la justícia encara permetia el confinament nocturn, per exemple, Amposta, Balaguer o Manlleu.

El cas és que la immensa majoria d’aquests punts ja tenien una incidència més baixa que la que autoritza el tribunal per aplicar el toc de queda, que són els 250 casos per cada 100.000 habitants. S’acaba així una setmana d’estira-i-arronsa entre la justícia i el Govern, que va començar dimarts passat quan la Generalitat va demanar endurir els criteris per aplicar el confinament nocturn i la justícia va dir que no.

La Generalitat, però, ha prorrogat la resta de mesures restrictives per contenir la pandèmia. D’aquesta manera se segueixen limitant les reunions o trobades socials a un màxim de deu persones en l’àmbit públic i privat, llevat que siguin convivents.

Els bars i restaurants continuaran amb el mateix horari, i hauran de tancar a dos quarts d’una com a molt tard. També es manté el 70% d’aforament en actes religiosos o casaments.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.