El Consell de Ministres declara Catalunya zona catastròfica

El Govern espanyol destinarà ajudes a les 13 comunitats declarades zones catastròfiques

La portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

El Govern espanyol ha declarat aquest dimarts zona catastròfica Catalunya i altres dotze comunitats més, a causa dels incendis forestals i d’altres catàstrofes naturals que han ocorregut aquest estiu.

Així, el primer Consell de Ministres després de les vacances d’estiu ha aprovat declarar com a zones afectades greument per una emergència de protecció civil les comunitats de Castella i Lleó, Andalusia, Aragó, les Illes Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Extremadura, les Illes Balears, La Rioja, Madrid, Navarra i el Principat d’Astúries.

Com ha explicat en roda de premsa la portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, aquest acord té l’objectiu d’afrontar els “danys materials, personals, en infraestructures, estris, establiments industrials, ramaders, persones físiques i jurídiques i corporacions locals” provocats pels incendis. Quan es tingui una “estimació definitiva dels prejudicis”, doncs, les diverses comunitats afectades rebran “ajudes destinades a pal·liar els danys” dels afectats.

“Han estat situacions molt dramàtiques i manifestem la sensibilitat del Govern”, ha comentat Rodríguez, que ha justificat la intervenció estatal per “solidaritat interterritorial” davant la “magnitud” dels incendis de les diverses comunitats i les inundacions de La Rioja i la Comunitat Valenciana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides