Junqueras defensa que la comunitat internacional vol la taula de diàleg

El líder d'ERC admet que la negociació serà "difícil" però reclama aprofundir en aquesta via

Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés
Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha refermat la seva aposta per la taula de diàleg amb l’Estat. Així, assegura que la comunitat internacional demana a l’independentisme català “que no s’aixequi de la taula de diàleg” i que, si l’opinió europea està “disposada” a alguna cosa, és a “intentar ajudar en l’àmbit antirepressiu”. La contrapartida, però, sempre és l’aposta permanent per la via de la negociació.

De totes maneres, si la negociació no té resultats, i tal com consta a l’acord d’investidura, segons ell cal afrontar un nou “embat democràtic”. El líder dels republicans entén que el nou escenari passa per una votació amb “reconeixement de la comunitat internacional”. En una entrevista aquest diumenge a Rac1, Junqueras ha afegit que, la “millor manera” per aconseguir aquest aval internacional, implica negociar ara amb l’Estat.

D’altra banda, Junqueras ha avisat que sense pressupostos pel 2022 serà “molt més difícil” superar les crisis de la pandèmia. A més, ha reclamat evitar “falsos dilemes” amb l’aeroport del Prat: “Hem de trobar la manera d’ajudar el país”.

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari