Espanya i els EUA pacten l’ús de 2 bases militars per acollir afganesos

Sánchez i Biden han conversat per telèfon i compartit la preocupació per la situació que viu el país asiàtic

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha mantingut una conversa telefònica amb el seu homòleg estatunidenc, Joe Biden, en la qual han acordat l’ús de les bases militars de Morón i Rota per a acollir temporalment a afganesos col·laboradors dels Estats Units en trànsit cap a altres països.

En la seva conversa telefònica, que ha durat prop de 25 minuts, tots dos líders han compartit la seva preocupació per l’actual situació que viu el país asiàtic i han coincidit en “la necessitat que la comunitat internacional actuï de manera coordinada i solidària, especialment per a facilitar les operacions d’evacuació i repatriació”, tal com ha expressat Presidència del govern espanyol.

Sánchez ha traslladat a Biden que Espanya continua treballant “estretament” amb els seus aliats internacionals en les labors d’evacuació dels afganesos més “vulnerables”, i li ha posat al corrent del mecanisme que Espanya ha posat en marxa per a actuar com ‘hub’ del Servei d’Acció Exterior de la Unió Europea. Mitjançant aquest mecanisme aniran arribant a Espanya els ciutadans de l’Afganistan que han col·laborat amb la Unió Europea i la resta de personal que hagi estat al servei de les institucions europees.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.