Un incendi a la Terra Ata crema 75 hectàrees i fa evacuar un càmping

Un total de 51 dotacions dels Bombers, 12 aèries, treballen per extingir el foc

Els Bombers treballen en un incendi forestal que s’ha declarat aquest dijous al migdia a la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta. El foc afecta una superfície provisional aproximada de 75 hectàrees, pràcticament totes a l’espai natural protegit dels Tossals d’Almatret i Riba-Roja. Es tracta d’una zona de difícil accés.

En aquests moments, hi ha 51 dotacions terrestres, dotze aèries i un hidroavió de gran capacitat, enviat pel ministeri per a la Transició Ecològica.

L’incendi ha obligat a evacuar el càmping Port Massaluca. Una trentena de persones que hi estaven allotjades les han traslladat al poliesportiu del municipi de Faió, a la comarca del Baix Aragó-Casp. També s’han evacuat uns turistes del mirador de Faió i cinc persones han marxat d’una explotació agrícola pròxima.

S’han tallat els accessos a la zona i les carreteres TV-7231 i la TV-7411.

El foc, el més important ara com ara a Catalunya en el primer dia de l’onada de calor, ha començat passades les dues de la tarda a la carretera a la TV-7231, prop de l’estació de tren, i avança cap a l’Aragó. Es tracta d’una zona de vegetació forestal molt propera al riu Ebre i el Matarranya.

Els esforços dels Bombers se centren a intentar que el foc no salti el riu i a establir un eix de confinament al llarg de la carretera T-7231.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides