La justícia avala allargar el toc de queda demanat per a 176 municipis

S'aplicarà a les ciutats amb 250 casos per cada 100.000 habitants, quan ara eren els de més de 400

El Tribunal Superior de Justícia dona llum verda a allargar el toc de queda dues setmanes més a Catalunya i ampliar-lo a 176 municipis, tots aquells amb més de 250 casos per cada 100.000 habitants. En total, els municipis afectats passen de 163 a 176.

Així doncs, es ratifica jurídicament la prohibició de la mobilitat entre la 1 i les 6 de la matinada i les trobades superiors a deu persones no convivents. També es limita l’aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones.

El Govern insisteix que cal continuar reduint la interacció social. Si bé reconeix que baixen els contagis, lamenta que continua a l’alça la pressió assistencial. Per això, segons diuen, a petició dels sanitaris, prenen aquesta doble mesura. La pròrroga és de dues setmanes, i no de set dies com fins ara. I s’endureixen els criteris de confinament nocturn als municipis.

El Govern ha demanat a la ciutadania que no deixi de demanar hora per vacunar-se. Assegura que és imprescindible per combatre el virus i recorda que hi ha cites disponibles que no es poden desaprofitar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides