La justícia avala allargar el toc de queda demanat per a 176 municipis

S'aplicarà a les ciutats amb 250 casos per cada 100.000 habitants, quan ara eren els de més de 400

El Tribunal Superior de Justícia dona llum verda a allargar el toc de queda dues setmanes més a Catalunya i ampliar-lo a 176 municipis, tots aquells amb més de 250 casos per cada 100.000 habitants. En total, els municipis afectats passen de 163 a 176.

Així doncs, es ratifica jurídicament la prohibició de la mobilitat entre la 1 i les 6 de la matinada i les trobades superiors a deu persones no convivents. També es limita l’aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones.

El Govern insisteix que cal continuar reduint la interacció social. Si bé reconeix que baixen els contagis, lamenta que continua a l’alça la pressió assistencial. Per això, segons diuen, a petició dels sanitaris, prenen aquesta doble mesura. La pròrroga és de dues setmanes, i no de set dies com fins ara. I s’endureixen els criteris de confinament nocturn als municipis.

El Govern ha demanat a la ciutadania que no deixi de demanar hora per vacunar-se. Assegura que és imprescindible per combatre el virus i recorda que hi ha cites disponibles que no es poden desaprofitar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.