Sánchez diu que l’ampliació del Prat reimpulsarà l’economia catalana

El president del govern espanyol valora l'acord després de reunir-se amb Felip VI al Palau de Marivent, a Mallorca

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que amb l’acord per ampliar l’aeroport del Prat s’estan “establint les bases” perquè Catalunya “es recuperi a un ritme més gran” i “contribueixi més” a la recuperació de l’economia espanyola. Segons Sánchez, és una “molt bona notícia” per a Catalunya i també per a la resta de l’estat espanyol en un moment en què s’està posant “rumb a la consolidació de la recuperació econòmica”. “Catalunya ha anat per darrere últimament i és bo que millori la seva economia, ja que és el 25%, aproximadament, del PIB espanyol”, ha argumentat.

En roda de premsa després de reunir-se amb Felip VI al Palau de Marivent (Mallorca), Sánchez ha apuntat que Catalunya en els últims anys ha anat “per darrere” i que l’ampliació contribuirà a “catalitzar l’economia”. I també ha recordat que paral·lelament a la inversió del Prat hi ha un altre gran projecte per a Barajas.

Esquiva el cas Joan Carles
D’altra banda, Sánchez ha evitat respondre si el rei emèrit, Joan Carles I, hauria de poder tornar a Espanya quan es compleix un any de la seva marxa del país. “El govern espanyol valora molt positivament l’exercici de transparència i actualització que ha fet el rei Felip de la Corona”, s’ha limitat a contestar. Tampoc ha valorat les declaracions de la ministra Ione Belarra, en què ha assegurat que la sortida de l’emèrit va ser “indigna”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari