Sánchez diu que l’ampliació del Prat reimpulsarà l’economia catalana

El president del govern espanyol valora l'acord després de reunir-se amb Felip VI al Palau de Marivent, a Mallorca

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que amb l’acord per ampliar l’aeroport del Prat s’estan “establint les bases” perquè Catalunya “es recuperi a un ritme més gran” i “contribueixi més” a la recuperació de l’economia espanyola. Segons Sánchez, és una “molt bona notícia” per a Catalunya i també per a la resta de l’estat espanyol en un moment en què s’està posant “rumb a la consolidació de la recuperació econòmica”. “Catalunya ha anat per darrere últimament i és bo que millori la seva economia, ja que és el 25%, aproximadament, del PIB espanyol”, ha argumentat.

En roda de premsa després de reunir-se amb Felip VI al Palau de Marivent (Mallorca), Sánchez ha apuntat que Catalunya en els últims anys ha anat “per darrere” i que l’ampliació contribuirà a “catalitzar l’economia”. I també ha recordat que paral·lelament a la inversió del Prat hi ha un altre gran projecte per a Barajas.

Esquiva el cas Joan Carles
D’altra banda, Sánchez ha evitat respondre si el rei emèrit, Joan Carles I, hauria de poder tornar a Espanya quan es compleix un any de la seva marxa del país. “El govern espanyol valora molt positivament l’exercici de transparència i actualització que ha fet el rei Felip de la Corona”, s’ha limitat a contestar. Tampoc ha valorat les declaracions de la ministra Ione Belarra, en què ha assegurat que la sortida de l’emèrit va ser “indigna”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides