La Junta Electoral Central executa multes contra l’expresident Torra

El polític català denuncia que la JEC li vol cobrar les multes ignorant les recomanacions del Consell d'Europa

Quim Torra al Palau de la Generalitat
Quim Torra al Palau de la Generalitat

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat mitjançant un comunicat que aquesta setmana ha rebut la notificació de l’execució de les multes imposades per la Junta Electoral Central espanyola per haver mantingut les pancartes i llaços per la llibertat dels presos independentistes i el retorn dels polítics expatriats durant les eleccions (3.000 €), per haver fet servir l’expressió “nefast 155” i “el President Carles Puigdemont i els consellers del seu govern que són amb ell a l’exili o a la presó” en un correu electrònic (2.500 €), i per haver enviat la tradicional carta de felicitació del Sant Jordi als treballadors públics (3.000 €). El total de les sancions imposades a Torra és de 8.500€.

Torra ha denunciat que la JEC, amb l’execució de les sancions, ha desobeït el Consell d’Europa, que va instar l’estat espanyol a “abstenir-se de sancionar els successors dels polítics empresonats per accions simbòliques”.

En el comunicat, emès per l’oficina del 131è President, es qualifiquen aquestes sancions com un acte més de “persecució política” que “no s’atura”. EL comunicat també assegura que “l’estat espanyol viu encara cec de venjança després de la gran victòria ciutadana del Primer d’Octubre”.

(Visited 189 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari