Els advocats dels Mossos passaran ara a dependre de la Presidència

La CUP aplaudeix l'anunci d'Elena, però encara en vol més, i Espadaler s'indigna amb els canvis

Els advocats del Departament d’Interior, encarregats de portar la defensa penal dels agents dels Mossos ferits en manifestacions, passaran a integrar-se al gabinet jurídic central, que depèn del Departament de la Presidència. Ho ha explicat aquest matí al Parlament el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a preguntes del diputat de la CUP Xavier Pellicer durant la sessió de control. D’aquesta manera, el Govern vol “unificar criteris” i “garantir la coherència” en la defensa jurídica dels Mossos, igual que es fa amb la resta de treballadors públics de la Generalitat.

Pellicer ha aplaudit l’anunci del conseller d’Interior Elena sobre les competències en defensa penal dels Mossos, que passen al Departament de la Presidència, i el canvi de criteri en les acusacions de la Generalitat contra manifestants. La formació creu que és “un primer pas” en l’acord “de mínims” amb ERC, però reclama anar més enllà. “És urgent que hi hagi més avenços. Cal que es produeixi el desmuntatge definitiu del cos d’advocats d’Interior”, ha exigit Pellicer. L’objectiu de la CUP és “la retirada total i absoluta” de les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants.

L’exconseller d’Interior Ramon Espadaler s’ha indignat aquest dimecres després de l’anunci d’Elena de traslladar les competències en defensa penal dels advocats dels Mossos al Departament de la Presidència. “Males notícies per al cos de Mossos d’Esquadra”; ha dit Espadaler a través de Twitter. L’exconseller, que actualment és diputat del grup del PSC al Parlament, ha assegurat que els agents necessiten “una defensa especialitzada “perquè assumeixen “riscos diferents” dels de la resta de funcionaris de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides