31 dels 34 encausats pel Tribunal de Comptes recorren al fons de la Generalitat

El termini per dipositar les fiances conclou aquest 21 de juliol

L'expresident Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell
L'expresident Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell

Foto: ERC

La majoria dels ex-alts càrrecs catalans encausats pel Tribunal de Comptes s’han acollit al Fons Complementari de Riscos, habilitat per la Generalitat per ajudar-los a dipositar els 5,4 milions d’euros de fiança que els reclama l’òrgan fiscalitzador del sector públic per despeses en l’acció exterior del govern català relacionades amb la internacionalització del procés.

Segons publica El Periódico citant fonts jurídiques, 31 dels 34 encausats han demanat a l’Institut Català de Finances (ICF) acollir-se al fons per dipositar la fiança, un tràmit que té com a data límit aquest dimecres, 21 de juliol, després que el Tribunal de Comptes hagi desestimat la concessió d’una pròrroga.

Només tres ex-alts càrrecs, que afronten reclamacions per imports no massa grans, han optat per no acollir-se al fons per pagar les fiances, afegeix la mateixa informació.

Els bancs han evitat implicar-se en la concessió dels avals adduint un potencial perjudici “reputacional”, després d’haver-se interessat inicialment a participar-hi, assenyala El Periódico citant fonts coneixedores de les negociacions.

A més, les fonts d’aquesta informació qüestionen que el Tribunal de Comptes accepti una fiança dipositada per l’ICF, i que aquesta entitat pública hagi pogut enllestir l’aval abans que s’exhaureixi el termini. Així mateix, apunten que ERC rumia la possibilitat d’assumir les fiances que corresponguin als seus càrrecs i militants, com a pla alternatiu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “31 dels 34 encausats pel Tribunal de Comptes recorren al fons de la Generalitat”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.