Argimon preveu més de tres setmanes de toc de queda nocturn

El conseller de Salut espera que els efectes de la mesura es comencin a notar la setmana vinent

Compareixença del conseller Josep Maria Argimon amb el conseller Joan Ignasi Elena i la portaveu Patrícia Plaja
Compareixença del conseller Josep Maria Argimon amb el conseller Joan Ignasi Elena i la portaveu Patrícia Plaja

El toc de queda nocturn, que afecta 161 municipis catalans entre la 1 i les 6 de la matinada, durarà més de tres setmanes, segons la previsió del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que tanmateix descarta ampliar la llista de poblacions on s’aplica aquesta restricció, adduint que els requisits actuals són “bastant estrictes”.

Argimon ha explicat a la Cadena SER aquest dilluns que espera que es comencin a notar els efectes del toc de queda nocturn en una setmana, però calcula, això sí, que “per poder baixar aquesta incidència es necessita més d’una, dues i tres setmanes”.

El conseller ha remarcat la necessitat d’evitar els contagis quan ha assenyalat que “no podem fiar-ho tot a la bata blanca”. A més, ha recordat que la vacuna és importantíssima, però no és 100% efectiva, i que els ingressos en hospitals -i, en concret, en unitats de cures intensives (UCI)- els pateixen actualment persones no vacunades o que encara no disposen de la pauta completa.

En concret, ha xifrat en unes 160.000 les persones que, malgrat que estiguin vacunades, “podrien emmalaltir de manera greu”, i ha afegit que no s’han de relaxar les mesures d’autoprotecció contra la pandèmia, en particular les persones que no han rebut la pauta completa. “Un de cada cinc pacients ingressats a l’UCI té 40 anys o menys, s’ha de combatre la sensació que a mi no em tocarà”, ha destacat.

Argimon, que la setmana passada va admetre que “va ser un error” permetre la celebració de festivals com el Vida, el Cruïlla i el Canet Rock, ha mantingut que no és un error haver eliminat l’obligació de portar mascareta a l’aire lliure. No obstant això, ha indicat que l’aixecament d’aquesta mesura de protecció es limita als casos de les persones que van soles mantenint la distància de seguretat i a les que van acompanyades de la seva bombolla de convivència.

Pel que fa a la millora de les dades epidemiològiques d’aquest cap de setmana, el titular de Salut ha considerat que és “una bona notícia” que “es consolida”, però que s’ha de prendre “amb cautela”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.