Més de 2.500 nous contagis de covid en un dia

Salut estudia ampliar la vacunació als joves de 16 a 29 anys coincidint amb l'empitjorament de les dades

Campanya de vacunació
Campanya de vacunació

Els contagis de covid-19 han experimentat un pic de 2.587 nous casos durant les darreres 24 hores, al voltant del doble que els dies anteriors, mentre els altres indicadors també pugen, segons les dades facilitades aquest dimarts pel Departament de Salut de la Generalitat.

La xifra de positius arriba als 2.707 afegint-hi els obtinguts per test serològic i el total de contagis a Catalunya des de l’inici de la pandèmia s’enfila fins als 647.898, però són 706.773 considerant les proves serològiques.

Dues morts més des d’aquest dilluns incrementen el total relacionat amb la covid-19 a Catalunya a 22.265, segons les xifres de Salut.

467 persones es troben ingressades, sis més que fa 24 hores, i cinc pacients més en unitats de cures intensives (UCI) incrementen el total fins als 136.

La positivitat supera el 5%, el llindar de control de la pandèmia marcat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El percentatge de proves que resulten positives és ara del 5,80%.

La velocitat de propagació (Rt) s’incrementa en set centèsimes fins a un valor d’1,35 i el risc de rebrot arriba a 146 després d’un increment de 22 unitats. La incidència acumulada a catorze dies supera la barrera del 100: se situa en el 110,97 després d’una pujada.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el Departament de Salut es planteja avançar la vacunació dels joves de 16 a 29 anys, segons ha avançat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que no ha descartat ampliar la franja d’edat als menors de 12 a 16 anys.

Cabezas ha apuntat que pot ser “el més lògic” obrir de cop la vacunació a aquests grups d’edat que presenten pocs casos greus, però ha indicat que abans volen veure com evoluciona la vacunació de la franja de 30 a 34 anys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.