Els presos indultats tornen al Palau de la Generalitat i al Parlament

Els líders excarcerats demanen que s'acabi la repressió política i econòmica contra l'independentisme

El Govern ha fet una recepció oficial al Palau de la Generalitat als nou presos del procés sis dies després que fossin indultats pel govern espanyol. La rebuda arriba poques hores abans de la reunió entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez a la Moncloa i de la decisió del Tribunal de Comptes, que afecta 39 alts càrrecs del Govern.

Els líders independentistes excarcerats han tornat al Palau per primer cop des del 2017, quan el 155 va destituir els que formaven part del govern de Carles Puigdemont. Els ha rebut el president Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró a la porta, i també treballadors de l’edifici, que els han aplaudit i han fet una recepció amb l’actual govern.

En un acte solemne, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha parlat en nom dels presos i Aragonès, en nom del Govern. Han agraït les mostres de suport que han rebut mentre estaven tancats i han posat el focus en la nova causa del Tribunal de Comptes que amenaça d’arruïnar financerament una quarantena d’ex-alts càrrecs.

El president Aragonès reclama que s’acabi la repressió política i econòmica contra l’independentisme i es referma en l’amnistia i l’autodeterminació com a solució al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Després han estat rebuts al Parlament de Catalunya per la seva presidenta Laura Borràs, i entre els aplaudiments dels diputats de les tres formacions independentistes, però també dels comuns. Posteriorment tots ells han celebrat un acte a l’auditori de la cambra.

Forcadell ha explicat la “il·lusió” d’entrar a la que és “la casa de tots els catalans i les catalanes” i ha volgut agrair la tasca dels treballadors de la cambra en “uns dies molt difícils”. Forcadell ha reivindicat l’amnistia perquè “tots els represaliats i exiliats puguin tornar a trepitjar el Parlament”. “Ens comprometem a treballar per la fi de la repressió”, ha explicat.

Al seu torn, Borràs ha celebrat que es posi “fi al patiment” dels presos independentistes i de les seves famílies. “Estem molt feliços”, ha afirmat. Ha tingut un reconeixement pels nou indultats, però ha fet esmena especial a “l’amiga” Forcadell: “Benvinguda i ben retornada a casa teva”, ha celebrat davant una ovació de tots els assistents a l’acte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.