La revetlla de Sant Joan torna a les platges catalanes dos anys després

El 112 ha rebut més de 5.000 trucades per incidents durant les festes, però no n'hi ha hagut cap de greu

Catalunya ha tornat a viure la nit més curta de l’any. Després que el Sant Joan del 2020 se celebrés en plena desescalada, aquest any han tornat les fogueres i les revetlles populars en una nit en què petards i focs artificials han recuperat el protagonisme perdut l’any passat per la pandèmia.

La de Sant Joan és una nit de grans celebracions, que molts catalans passen a la platja. A la majoria de municipis costaners del Barcelonès i el Maresme, les platges han obert, tot i que amb més vigilància policial i amb restriccions d’accés. A Barcelona, per exemple, estava prohibit el consum d’alcohol i fer-hi fogueres. En canvi, les platges de municipis com el Prat, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles o Cunit han tancat.

El balanç de la nit ha estat força positiu, perquè no hi ha hagut incidents greus relacionats amb la revetlla. Fins a les 7 del matí d’aquest dijous, però, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 5.167 trucades per 2.535 incidents. Els Bombers de la Generalitat han desplegat 625 efectius, un 176% més que en un dia normal. La del 23 de juny és una nit especialment delicada, per les fogueres i els petards. Fins a les 12 de la nit, els Bombers han atès 299 avisos relacionats amb la revetlla. D’aquests, 260 han estat per apagar incendis de vegetació o bé incendis urbans de contenidors o fogueres.

D’altra banda, la tarda de la revetlla ha estat protagonitzada per les llargues cues per sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest dimecres a la tarda hi ha hagut cues de fins a 20 quilòmetres en alguns punts de les carreteres catalanes. Les principals retencions han estat a l’AP-7, a l’altura de Montornès del Vallès en sentit Girona; a la mateixa via, a l’altura del Papiol cap a Martorell, i també a Castellví de Rosanes. A les rondes de Barcelona també hi ha hagut cues, que han superat els 8 quilòmetres tant a la B-10 com a la B-20. Prop de 200.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona aquest dimecres a quarts de nou del vespre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides