Artur Mas proposa un referèndum sobre independència i autogovern

L'expresident de la Generalitat valora positivament els indults però aposta per l'anul·lació dels delictes amb l'amnistia

L'exlíder de CiU i expresident de la Generalitat, Artur Mas
L'exlíder de CiU i expresident de la Generalitat, Artur Mas

L'exlíder de CiU i expresident de la Generalitat, Artur Mas

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha proposat com a “solució definitiva al conflicte català” la realització d’un “referèndum acordat” per votar sobre la independència de Catalunya i la millora de l’autogovern. En un article que ha publicat a El País, l’expresident assegura que la millor opció és “un referèndum vinculant i pactat entre l’Estat espanyol i les institucions catalanes”.

Segons ha explicat, la idea de Mas implica plantejar dues preguntes “amb dues formes diferents d’implementar les respostes”, de manera que d’una banda es pugui votar la independència i de l’altra “la proposta de millora de l’autogovern”.

Respecte a la implementació del resultat, l’expresident ha proposat que sigui “immediata” si guanya l’opció de la millora de l’autogovern, “doncs no requeriria de cap modificació del marc legal”. En cas que l’opció majoritària fos la de la independència, Mas considera que “s’hauria de concedir al resultat un valor polític, amb el compromís per part de l’Estat espanyol de promoure els canvis necessaris a nivell legislatiu per implementar el resultat de manera legal”.

Tot i que l’exlíder de CiU ha valorat positivament els indults perquè permeten “alleujar el dolor”, també ha assegurat que “creure que aquesta és la solució en majúscules seria cometre un greu error”. A parer seu, “només l’amnistia podria permetre començar de nou i abordar el conflicte català des de la política, que és el marc d’on mai hauria d’haver sortit”.

(Visited 228 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Artur Mas proposa un referèndum sobre independència i autogovern”

  1. Ja esta aquet paio, un altre vegada blanquexant a la organització criminal Jordi Pujol.
    Amb el referendun de independencia i autogovern
    Els mes inteligents, ja saben que lo de la Independencia, va sortir, per tapar les vergonyes del clan familiar criminal Jordi Pujol
    NO COMMENT

    Respon

Feu un comentari