ERC evita demanar que la Brimo i l’Arro no actuïn en desnonaments de famílies vulnerables

El Parlament de Catalunya rebutja una de les mesures pactades pels republicans amb la CUP

El president Pere Aragonès
El president Pere Aragonès

Els dos socis del govern de la Generalitat, ERC i JxCat, s’han abstingut aquest dijous en una votació que proposava que la Brigada Mòbil (Brimo) i l’Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro) dels Mossos d’Esquadra no intervinguessin en desnonaments de famílies vulnerables.

La proposta, presentada per En Comú Podem, no ha reeixit perquè Vox, Ciutadans i el Partit Popular han votat en contra, i el PSC, ERC i JxCat s’han abstingut. Només En Comú Podem i la CUP hi han votat a favor.

El sentit del vot d’ERC és particularment rellevant perquè aquest partit va pactar amb la CUP, entre altres mesures, la retirada de la Brimo i l’Arro en supòsits com el que s’ha votat a la cambra catalana. Aquesta i altres mesures formen part del compromís amb què les dues formacions va segellar el suport cupaire a la investidura de Pere Aragonès, abans que ERC tanqués un acord amb JxCat.

En canvi, sí que ha tirat endavant en la mateixa sessió la revisió del protocol per millorar la coordinació entre els tribunals, la Generalitat i els serveis socials perquè s’iniciï de seguida que es pugui la mediació amb els propietaris dels immobles. Només Vox, que ha votat en contra, i el PP, que s’ha abstingut, han evitat donar suport a la mesura.

Així mateix, el ple de la cambra catalana també ha aprovat instar la Generalitat a demanar al govern espanyol una pròrroga de la suspensió dels desnonaments a famílies vulnerables fins a l’1 de gener del 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.